Wie is Emiel?

Mijn naam is Emiel Lops en ik ben een portretfotograaf uit Rotterdam.
Ik maak creatieve portretten van kinderen en volwassenen. Dat doe ik vanuit mijn fotostudio in Bergschenhoek, maar net zo lief fotografeer ik op mooie locaties buiten.
Mijn foto’s worden vaak omschreven als intiem, kunstzinnig en sprekend. Dat is ook precies hetgeen ik nastreef in mijn portretfotografie.
In mijn portretfotografie leg ik je vast zoals je bent. Maar dan wel de mooiste versie van jezelf.
Tijdens een fotoshoot neem ik uitgebreid de tijd voor je met als resultaat een serie te gekke foto’s, waar jij en je dierbaren nog jarenlang plezier van hebben.

Professioneel Fotograaf

Sinds 2010 ben ik fulltime professioneel fotograaf.
Voor die tijd was ik werkzaam als personeelsadviseur. Hoewel ik dit werk met plezier deed, kreeg ik steeds meer de behoefte om te creëren.
In eerste instantie fotografeerde ik parttime, maar na verloop van tijd werd het zo druk dat ik de twee banen niet meer kon combineren en heb ik de sprong in het diepe gemaakt door voor een carrière als professioneel fotograaf te kiezen.
De eerste jaren fotografeerde ik veel bruiloften en verzorgde ik de fotografie voor een aantal makelaars in de regio Rotterdam. In 2011 opende ik mijn fotostudio in Rotterdam Hillegersberg en begon ik mij steeds meer toe te leggen op portretfotografie.
Tot op de dag van vandaag vind ik dat nog steeds het leukst om te doen.

Connectie

Uiteraard speelt techniek een belangrijke rol, maar een echt goede portretfoto kan alleen tot stand komen als er een goede connectie is. Wanneer ik je fotografeer, geef je je bloot en hoe kun je je nu bloot geven als er geen connectie is met de fotograaf?
Ik zorg ervoor dat je je volledig op je gemak voelt, geef je aanwijzingen met betrekking tot pose en uitdrukking en zorg ervoor dat je mooiste ik wordt vastgelegd.


Powered by SmugMug Owner Log In