Tips Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsfotografie wordt steeds populairder en dat is maar goed ook! Aangezien je niet aan de lopende band zwanger bent, is het natuurlijk te gek als je nog jaren kunt genieten van een prachtige foto, die je herinnert aan het allerprilste begin van je kind.
Nu kun je natuurlijk ruchtsichtlos naar de eerste de beste fotograaf gaan en een enkeltje zwangerschapsfotografie bestellen, maar met behulp van deze tips, maak je je zwangerschapsshoot gegarandeerd een groot succes en heb je een waanzinnige herinnering voor de rest van je leven.

Wanneer een zwangerschapsshoot?

Wat is nu eigenlijk het beste moment om een zwangerschapsshoot in te plannen?
Hoewel geen enkele zwangerschap hetzelfde is, kun je stellen dat gemiddeld bij 32 weken het beste moment is om zwangerschapsfoto’s te laten maken.
Je buik is dan mooi rond, zonder dat je navel er uit “plopt”.
Ben je in verwachting van een meerling, dan kun je de foto’s al eerder laten maken, zo rond de 28 weken zwangerschap.

Zwangerschapsshoot met kleding of naakt?

Tja, dat is natuurlijk een keuze, die je zelf maakt. Stel jezelf dus de vraag in hoeverre je je op je gemak voelt als je (gedeeltelijk) naakt in de studio staat.
Kies je ervoor om je naakt te laten fotograferen, dan is het van belang om ongeveer een uur voor de sessie loszittende kleding te dragen, zodat er geen striemen of afdrukken van kleding op je lichaam te zien zijn.

Wil je liever je kleding aanhouden, maar wel foto’s van je blote buik laten maken zorg er dan nog steeds voor dat je loszittende kleding draagt zodat je buik mooi op de foto komt. Natuurlijk draag je kleding, waarin je buik mooi naar voren komt.
Hierbij kun je denken aan strakke truitjes, topjes etc. Een blouse van een zachte stof, die je open draagt kan (zeker in combinatie met een windmachine) ook voor een te gek beeld zorgen.

Ondergoed zwangerschapsshoot

Ook als je gewoon met je kleding aan gefotografeerd wilt worden, is het belangrijk om rekening te houden met de keuze van je ondergoed.
Draag je bijvoorbeeld een shirtje met spaghettibandjes, dan is het niet mooi als je je BH-bandjes ziet zitten.
Een strapless bandeautop biedt dan uitkomst. Houd ook rekening met de kleur van je ondergoed.
Niets is zo vervelend als je een wit jurkje draagt, waar vervolgens een paarse slip doorheen is te zien.

Zwangerschapsshoot en sieraden

Less is more!!! Sieraden zijn natuurlijk te gek, maar trekken ook de aandacht. Het is natuurlijk jammer als een mooie foto van je buik heb, waar je hand op ligt en vervolgens dat horloge (dat over 5 jaar weer uit de mode is) alle aandacht trekt.

Zwangerschapsshoot boeken?

Wil je graag meer informatie of meteen een zwangerschapsshoot bij Emiel Lops Fotografie boeken? Neem dan contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden met je.Powered by SmugMug Owner Log In