Bedrijfsfotografie Den Haag – NIBC Direct

 

Bedrijfsfotografie in Den Haag

Met Den Haag heb ik een haat-liefde verhouding. Een prachtige stad met statige panden, een boeiende historie en natuurlijk de plek waar politieke twisten worden uitgevochten. Genieten dus om daar rond te lopen. Maar op één of andere manier weet ik altijd te verdwalen in die stad en voel ik me een complete toerist als ik onze Hofstad bezoek.

Maar ook al ben ik een Rotterdamse bedrijfsfotograaf, tegen een toffe opdracht in Den Haag zeg ik uiteraard geen nee. Dus toen Vengean mij belde met de vraag of ik een serie bedrijfsfoto’s en zakelijke portretten wilde maken bij NIBC Direct was de afspraak snel gemaakt. Drie dagen zakelijke portretten en te gekke bedrijfsfoto’s maken om de nieuwe website te vullen. I love it!

Zakelijke portretfotografie

Het leuke aan het werken met een creative agency is dat zij zaken nèt even anders benaderen en dat levert toffe beelden op.
Voor de portretten is er bewust voor gekozen om niet met een schaduwloze achtergrond te werken, maar om de medewerkers juist heel dicht tegen de achtergrond te positioneren. Hierdoor ontstaat er een schaduw op de achtergrond, die de portretfoto’s wat interessanter maken om naar te kijken en wat meer diepte aan het beeld geven.
Uiteraard maakte ik ook hierbij weer gebruik van de “Pick & Clickmethode”. De gemaakte foto’s worden meteen doorgestuurd naar een laptop en de medewerkers kunnen zelf hun favoriete portretfoto uitkiezen. Maximale tevredenheid gegarandeerd!

Bedrijfsfotografie

Naast het maken van zakelijke portretten kon er ook flink wat tijd worden uitgetrokken voor het maken van toffe bedrijfsfoto’s in en om het pand. Eerder hadden we al een rondje gemaakt en alle locaties uitgezocht waar we foto’s konden maken.
Met het maken van een uitgebreide set bedrijfsfoto’s is de klant voorzien van een beeldbank met foto’s, die gebruikt kunnen worden op de website, social media en andere uitingen.

Professionele fotomodellen of eigen medewerkers?

Bij bedrijfsfotografie is het soms een afweging of er gebruik moet worden gemaakt van professionele modellen of dat het eigen personeel in de foto’s schittert.
Om een zo realistisch mogelijk beeld van de organisatie te schetsen werkten we uitsluitend met eigen personeel. Soms wat ongemakkelijk voor de modellen om uitgebreid gefotografeerd te worden, maar uiteindelijk hebben we een mooie serie weten te maken!

Ook geïnteresseerd in mijn bedrijfsfotografie?

Emiel Lops fotografie is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie en zakelijke portretfotografie.

Ook geïnteresseerd in het aanleggen van een beeldbank met pakkende bedrijfsfoto’s? Neem gerust contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *