PORTRETFOTOGRAAF

Sinds 2010 ben ik werkzaam als portretfotograaf en werk ik zowel in mijn fotostudio bij Rotterdam, als op locatie door heel het land.
Ik werk veel voor bedrijven, waarbij ik niet alleen de portretfotografie verzorg, maar vaak ook bedrijfsreportages maak voor websites, social media en jaarverslagen.
Toch voel ik mij het meest op mijn plek in de rol van portretfotograaf.
Ik vind het te gek om me te verdiepen in de persoon of personen tegenover me en hen te fotograferen zoals ze zijn. Met die kanttekening dat ik met mijn portretfotografie jouw allerbeste versie vastleg.

NIET FOTOGENIEK

“Ik ben niet fotogeniek” is een opmerking, die ik als portretfotograaf vrijwel dagelijks naar mijn hoofd geslingerd krijg.
In mijn overtuiging is iedereen fotogeniek, maar is helaas niet iedereen op de juiste manier gefotografeerd. Al snel wordt er gedacht dat men niet fotogeniek is, terwijl er in werkelijkheid gewoon een slechte portretfoto is gemaakt.

Daarin ligt de uitdaging voor de gespecialiseerde portretfotograaf. Een goede portretfoto maken is meer dan even lachen naar de camera en een druk op het knopje.
In het maken van een goede portretfoto gaat tijd zitten.
Licht, pose, kleding, achtergrond en compositie moeten met elkaar in balans zijn. Dat zijn de ingrediënten voor een portretfoto.

DE PORTRETFOTOGRAAF ALS COACH

De techniek voor het maken van een goede portretfoto heb ik na meer dan tien jaar als portretfotograaf wel aardig onder de knie.
Belangrijker dan de techniek, is het krijgen van juiste aanwijzingen waardoor je je op een natuurlijke manier voor de camera beweegt en ontspannen en authentiek wordt gefotografeerd.

PORTRETFOTOGRAAF VOOR ELKE GELEGENHEID

Als portretfotograaf werk ik zowel op locatie, als in mijn fotostudio. Daarnaast is vrijwel elke locatie om te bouwen tot fotostudio of fotoset en ben ik in staat portretfoto’s van studiokwaliteit te maken op alle denkbare locaties.
Emiel Lops Fotografie is hèt adres voor:

  • Zakelijke portretfotografie
  • Profielfoto’s voor LinkedIn en andere social media
  • Portretfotografie voor interviews/magazines
  • Creatieve portretfotografie
  • Artistieke kinderfoto’s

VAKMANSCHAP TEGEN EERLIJKE TARIEVEN

Als portretfotograaf investeer ik in mijn vak. Dit doe doe ik door doorlopend cursussen en workshops te volgen en door te investeren in de nieuwste camera’s en randapparatuur.
Op deze manier kan ik de hoogst mogelijke kwaliteit bieden, tegen eerlijke tarieven.
Een overzicht van mijn tarieven is terug te vinden op de pagina met tarieven voor portretfotografie.

NADER KENNIS MAKEN?

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden!

Contact

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.