Portretfotografie op locatie

Als portretfotograaf werk ik zowel in de studio, als op locatie. Portretfotografie wordt voor talloze doeleinden ingezet. Zo fotografeer ik vaak bij bedrijven voor het zogenaamde smoelenboek of creëer ik mooie locatieportretten voor websites, brochures en socials.
Ook verzorg ik regelmatig de portretfotografie voor verschillende businessmagazines.
Deze portretfoto’s maak ik doorgaans op locatie, vaak op of in de nabijheid van het bedrijf waar de persoon werkzaam is.

Locatieportretten

Persoonlijk vind ik het maken van portretfoto’s op locatie één van de leukste dingen om te doen. Het aanwezige licht, de locatie en compositie zorgen er voor dat je als fotograaf telkens weer wordt uitgedaagd om een creatief en technisch goed beeld neer te zetten. Daarbij moet je ook nog rekening houden met de opmaak van het magazine.

Het verhaal achter de portretfoto

Anders dan een bij profielfoto, waarbij een neutrale achtergrond wordt gebruikt, vertelt de locatie vaak al een deel van het verhaal achter de portretfoto en dat maakt hem vaak veel interessanter om naar te kijken.
Bovendien ervaren mijn klanten vaak ook dat het maken van een locatieportret een stuk ontspannender is.
Bij het maken van een profielfoto in studiosetting ben je gebonden aan één plek en kun je eigenlijk niet veel meer doen dan in de camera kijken. Van spontaniteit is vaak weinig sprake.
Bij een locatieportret daarentegen ben je veel flexibeler in posering en kun je als model zitten, liggen, lopen, staan, leunen etc.

Licht bij portretfoto’s op locatie

Hoewel sommige locaties er fantastisch uit kunnen zien, is het licht er soms ongeschikt een mooi uitgelichte portretfoto te maken. Daarom neem ik bij portretfotografie op locatie altijd een set draadloze flitsers mee om ten alle tijden het mooiste licht te creëren.

Geïnteresseerd in een portretfoto op locatie?

Bent u geïnteresseerd in een portretfoto op locatie? Neem gerust contact op en ik bespreek graag alle mogelijkheden.

Waarom kiest u voor Emiel Lops Fotografie?

-Uitgebreide ervaring en terzake deskundig
-Werkzaam op locatie en een ruime fotostudio nabij Rotterdam
-Goede, snelle service