Tips voor je volgende zwangerschapsshoot.

Zwangerschapsshoots zijn ontzettend populair en dat is niet verwonderlijk.
Aangezien je niet aan de lopende band zwanger bent, is het natuurlijk te gek als je nog jaren kunt genieten van een prachtige serie zwangerschapsfoto’s, die je herinnert aan het allerprilste begin van je kind.
Met behulp van deze tips, maak je je zwangerschapsshoot gegarandeerd een groot succes en kom je thuis met de mooiste zwangerschapsfoto’s.

Wanneer een zwangerschapsshoot?

Wat is nu eigenlijk het beste moment om zwangerschapsshoot te boeken?
Hoewel geen enkele zwangerschap hetzelfde is, kun je stellen dat gemiddeld bij 32 weken het beste moment is om zwangerschapsfoto’s te laten maken. Je buik is dan mooi rond, zonder dat je navel er uit “plopt”.
Ben je in verwachting van een meerling, dan boek je je zwangerschapsshoot liever wat eerder, zo rond de 28 weken zwangerschap.

Kleding of naakt?

Tja, dat is natuurlijk je eigen keuze. Stel jezelf dus de vraag in hoeverre je je op je gemak voelt als je (gedeeltelijk) naakt in de studio staat.
Kies je ervoor om je naakt te laten fotograferen, dan is het van belang om ongeveer een uur voor de zwangerschapsshoot loszittende kleding te dragen, zodat er geen striemen of afdrukken van kleding op je lichaam te zien zijn.
Neem sowieso een badjas mee, zodat je alleen bij het fotograferen zonder kleding staat en je het niet onnodig koud krijgt.

Wil je liever je kleding aanhouden, maar wel foto’s van je blote buik laten maken? Zorg er dan nog steeds voor dat je loszittende kleding draagt zodat er geen striemen op je buik zichtbaar zijn. Natuurlijk draag je kleding, waarin je buik mooi naar voren komt.  Hierbij kun je denken aan strakke truitjes, topjes etc. Een blouse van een zachte stof, die je open draagt kan (zeker in combinatie met een windmachine) ook voor een te gek beeld zorgen.

Ondergoed bij zwangerschapsfotografie

Ook als je gewoon gekleed gefotografeerd wilt worden, is het belangrijk om rekening te houden met de keuze van je ondergoed.
Draag je bijvoorbeeld een shirtje met spaghettibandjes, dan is het niet mooi als je je BH-bandjes ziet zitten. Een strapless bandeautop biedt dan uitkomst.
Houd ook rekening met de kleur van je ondergoed. Niets is zo vervelend als je een wit jurkje draagt, waar vervolgens een paarse slip doorheen is te zien.

Sieraden bij je zwangerschapsshoot

Less is more!!! Sieraden zijn natuurlijk te gek, maar trekken ook de aandacht. Het is jammer als je een mooie foto van je buik hebt, waar je hand op ligt en het horloge de aandacht trekt. Bovendien laten ook horlogebandjes afdrukken op de huid achter. Wil je zo naturel mogelijk op de foto, dan kun je ook je sieraden een uur voor de zwangerschapsshoot beter af laten.

Geïnteresseerd in een zwangerschapsshoot?

In mijn portfolio zwangerschapsfotografie krijg je een indruk van mijn werk als zwangerschapsfotograaf.

Meer informatie of een zwangerschapsshoot boeken?

Wil je een zwangerschapsshoot boeken of wil je hier meer informatie over ontvangen?
Neem dan contact op en ik help je graag verder.