Professionele Bedrijfsfotografie

Sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf, waarbij ik mij in de loop der jaren heb gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, zakelijke portretfotografie en productfotografie. Als bedrijfsfotograaf, voorzie ik bedrijven en instellingen van professioneel, creatief beeldmateriaal. Deze bedrijfsfoto’s worden gebruikt op websites, social media, brochures en voor publicatie in verschillende businessmagazines.

Bedrijfsfotograaf voor ZZP-ers en het MKB

Met mijn bedrijfsfotografie focus ik mij niet op een specifieke doelgroep. Dat maakt mijn werk ook zo ongelooflijk interessant. Ik kom op plekken, waar anderen niet snel komen en krijg van elke bedrijfstak wel wat mee. Zo fotografeer ik met enige regelmaat ZZP-ers, die zich gespecialiseerd hebben in een bepaalde niche. Ik loop een dag of een dagdeel mee en breng hun werkzaamheden zo goed mogelijk in beeld.
Vanzelfsprekend beperkt mijn werk als bedrijfsfotograaf zich niet enkel tot het fotograferen van ZZP-ers, maar ben ik ook regelmatig aan het werk binnen het MKB om hen van een verzameling bedrijfsfoto’s te voorzien waarmee zij geruime tijd uit de voeten kunnen.

Waarom een bedrijfsfotograaf inhuren?

Nederland telde in 2020 ruim 1,1 miljoen ZZP-ers en van alle bedrijven in Nederland valt zo’n 99% in de categorie MKB. Al met al is het MKB verantwoordelijk voor zo’n 70% van de werkgelegenheid. Sommige bedrijven zijn zo uniek, dat zij profiteren van hun positie. Maar het overgrote deel van de bedrijven heeft een minder uniek karakter en moet concurreren met veel andere bedrijven, dus waarom zou een klant voor uw onderneming kiezen? Natuurlijk levert u een uitstekend product of dienst, maar vaak is de eerste kennismaking  via de website of een reclamecampagne. Een aantrekkelijke website met professionele bedrijfsfoto’s kan daarbij zeker een verschil maken. Een website met professionele bedrijfsfoto’s, die het verhaal van uw organisatie vertellen spreekt toch een stuk meer aan dan de gelikte stockfoto’s die weinig uniek zijn.

Totaaloplossing voor bedrijfsfotografie

Als bedrijfsfotograaf moet je van alle markten thuis zijn. Vaak houdt een opdracht niet op bij bedrijfsfotografie, maar moeten er ook professionele foto’s van het team worden gemaakt en als er specifieke producten worden geleverd, zijn goede productfoto’s een must. Dit is de reden, waarom ik mij in de loop der jaren gespecialiseerd in deze drie disciplines.

Trots

Als ondernemer bent u trots op uw producten en/of uw dienstverlening. De passie en het vakmanschap wilt u uiteraard delen met uw (toekomstige) klanten. Ik leg uw bedrijfsprocessen zo goed mogelijk vast. Vanzelfsprekend op een creatieve manier en professioneel uitgelicht. Een uitgebreid overzicht van mijn bedrijfsfoto’s is terug te kijken in mijn portfolio bedrijfsfotografie.

Zakelijke portretfotografie

Als ik word benaderd door een mogelijke opdrachtgever, wil ik graag weten met wie ik te maken heb. Ik bekijk dan vaak het LinkedIn profiel of breng een bezoekje aan de pagina op de website, waarop het team wordt voorgesteld.
Klanten vinden het prettig om te weten met wie ze zaken doen en goede portretfoto’s komen een stuk professioneler over dan een vakantiekiekje.

Regelmatig bouw ik een fotostudio op locatie op, om alle medewerkers op dezelfde manier te fotograferen. Zo ontstaat er een consistente serie portretten. Maar ook portretten op locatie spreken enorm tot de verbeelding. Een arts in zijn behandelkamer of een monteur trots naast zijn apparatuur spreken soms meer tot de verbeelding dan een portret tegen een neutrale achtergrond.

Een overzicht van mijn zakelijke portretfoto’s is terug te kijken in mijn portfolio zakelijke portretfotografie.

Productfotografie

U wilt uw klanten verleiden om uw producten aan te schaffen. Dit doet u uiteraard door een uitstekende kwaliteit te leveren, maar het oog wil ook wat! En dat is waar goede productfotografie om de hoek komt kijken. Net als professionele bedrijfsfoto’s, kunnen professionele productfoto’s u een voordeel ten opzichte van uw concurrent opleveren.
Alleen al het aantal webshops in Nederland loopt in de tienduizenden. En dat zijn echt niet allemaal shops met unieke producten. De concurrentie is groot en zeker als u ook verkoopt op een platform als bol.com, dan wilt u toch als eerste gevonden worden? Of u dat lukt hangt van veel factoren af, maar professionele productfoto’s zijn daarbij wel een vereiste.
Emiel Lops Fotografie levert producfoto’s en packshots van de hoogst mogelijke kwaliteit en verzorgt uw productfotografie zowel op locatie als in de fotostudio.

Een uitgebreid overzicht van mijn productfoto’s en packshots, is terug te zien in mijn portfolio productfotografie.

Waarom Emiel Lops kiezen als uw bedrijfsfotograaf?

-Ervaren bedrijfsfotograaf met uitstekende sociale vaardigheden.
-Werkzaam op locatie en een ruime fotostudio nabij Rotterdam.
-Goede, snelle service.
-De beste apparatuur voor elke opdracht.
-Back-up van uw foto’s, waardoor uw bedrijfsfoto’s altijd bewaard blijven.

Kosten bedrijfsfotografie

In mijn tarieven ben transparant en in de meeste gevallen is een standaard tarief van toepassing.
Meer informatie over mijn tarieven is terug te vinden op de pagina met tarieven voor bedrijfsfotografie.