5 tips voor betere profielfoto’s.

5 simpele tips voor een betere profielfoto

Miljoenen mensen in Nederland en in het buitenland zijn actief op LinkedIn en andere social media.

Een onmisbaar onderdeel van je social media profiel is je profielfoto. Zeker op LinkedIn is het van groot belang om een professionele indruk te maken en een goede zakelijke profielfoto draagt daar zeker aan bij.

Helaas zie ik te vaak nog “foute” profielfoto’s langs komen.
Vakantiefoto’s, compleet met een fris koud biertje in de hand en slecht belichte foto’s zijn hier een paar voorbeelden van. Daarmee maak je niet bepaald een verpletterende indruk bij potentiële opdrachtgevers of werkgevers.

In dit artikel 5 simpele tips voor een betere profielfoto.

Lach

Het lijkt een inkoppertje, maar een lachende foto heeft meer impact. Natuurlijk zijn er maar weinig mensen die ronduit chagrijnig kijken op hun profielfoto, maar er moet wel sprake zijn van een echte lach. En dan bedoel ik niet zo’n neppe “say cheese” lach, maar gewoon een vriendelijke blik. In het echte leven loop je per slot van rekening ook niet continu rond met een “tandpasta smile”.

Achtergrond

Zorg voor een rustige (bij voorkeur egale) achtergrond. Alle aandacht van de kijker moet naar jou uitgaan en niet naar die boekenkast op de achtergrond of de rommel, die je van je kantoor hebt gemaakt. Je profielfoto is maar een klein plaatje, dus probeer sowieso niet al teveel van de achtergrond te tonen. Hoe meer omgeving er in de foto te zien is, hoe kleiner je gezicht op de foto is.

Goed licht voor je profielfoto.

In de volle zon, onder een gloeilamp of in een donkere kroeg. Soms worden de meest ongunstige lichtsituaties gekozen, waardoor ogen veranderen in zwarte vlakken of rode ogen van een alien en gezichten knaloranje worden.

Voor een flatteus effect gebruik je bij voorkeur zacht licht. Maak eens een foto op een bewolkte dag of zoek een plekje op in de (niet al te donkere) schaduw.

Kleding

Een hawaishirt op linkedin kan echt niet. Tenzij je op zoek bent naar een baan als verkoper van deze kleding of je doelgroep er helemaal gek van is natuurlijk.
Draag dus gepaste kleding. Ook deze lijkt heel voor de hand liggend, maar het tegendeel is toch vaak te zien.
Wil je jezelf onder de aandacht brengen binnen de juridische sector, dan verdient het de aanbeveling om een net pak te dragen.
Meer kledingtips voor een perfecte profielfoto vind je hier.

Maak je profielfoto niet zelf.

Tja. Hij kon natuurlijk niet uitblijven. Wil je ECHT een goede profielfoto? Laat deze dan maken door een professioneel fotograaf. Deze weet precies welk licht het beste bij je past (goede fotografen verstaan de kunst om met behulp van licht en schaduw bepaalde fysieke eigenschappen te verhullen of te versterken) en welke pose het meest geschikt is voor jouw profielfoto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *