Productfotografie Voedingsbodems

Productfotografie voedingsbodems kwekerij

Als bedrijfsfotograaf heb ik het voorrecht om bij de meest verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen te krijgen.
Ook als productfotograaf kom ik met de meest uiteenlopende producten in aanmerking. Soms uitdagend om te fotograferen, omdat het glimt, te klein is of juist heel groot. Onlangs werd ik benaderd door Jiffy Growing Solutions met de vraag of ik een aantal voedingsbodems voor kwekers wilde fotograferen.
Eerlijk gezegd wist ik niet precies wat ik moest gaan fotograferen, maar het bleek te gaan om hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in de bekende (en voor sommigen beruchte) moestuintjes van Nederlands bekendere grootgrutter.

Packshots van voedingsbodems

Van de voedingsbodems en aanverwante artikelen moesten zogenaamde packshots gemaakt worden.
Packshots zijn egaal verlichte, haarscherpe productfoto’s tegen een witte of transparante achtergrond. Deze packshots zijn vooral functioneel en hebben als doel om de kijker een duidelijk beeld van het product te geven.

Productfoto’s

Naast de packshots kreeg ik ook het verzoek om een aantal productfoto’s te maken om de producten op een aantrekkelijkere manier te tonen.
In tegenstelling tot packshots, hebben productfoto’s een meer verleidelijke functie. Bedoeld om het product zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.
Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van ander licht. In tegenstelling tot de egale verlichting van packshots, heb ik het licht schuin van achteren geplaatst en de achtergrond uitgelicht met een blauw filter.
Door de voedingsbodems op een glazen plaat te leggen, ontstaat er een reflectie die meer diepte geeft aan het beeld.

Productfotografie in de studio of op locatie

Productfoto’s en packshots maak ik meestal in mijn fotostudio aan de rand van Rotterdam. Zijn de producten te groot, dan fotografeer ik de producten op elke gewenste locatie.
Zo heb ik niet lang geleden productfoto’s van zware tafelbladen gefotografeerd in een loods, wat een stuk efficiënter was dan de tafelbladen naar de studio te halen.

Op zoek naar een productfotograaf in de regio Rotterdam?

Benieuwd naar mijn werk als productfotograaf? In mijn portfolio productfotografie kunt u een greep uit mijn werk bekijken.

Uiteraard bent u van harte welkom in mijn fotostudio in Rotterdam om de mogelijkheden te bespreken, maar telefonisch mag uiteraard ook.
Neem gerust contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *