Fotoshoot Psoriasispatiënten Nederland

Fotoshoot Psoriasispatiënten Nederland

Als portretfotograaf werk ik voornamelijk in opdracht. Dat doe ik zowel voor bedrijven, als voor particulieren.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik belangeloos aan goede doelen mee wil werken, omdat er geen budget is voor een fotograaf.
Hoewel de gedachte erachter prima is, kan ik niet altijd gehoor geven aan deze oproep. Aangezien ik fulltime fotograaf ben, ben ik voor mijn inkomen geheel afhankelijk van mijn fotografie opdrachten en kan ik simpelweg niet te vaak voor niks werken.
Uiteraard ben ik niet te beroerd om goede doelen te steunen, dus eens in de zoveel tijd fotografeer ik belangeloos voor een goed doel.

Onlangs werd ik benaderd door Psoriasispatiënten Nederland. Deze patiëntenvereniging bestaat volledig uit vrijwilligers, die zich vrijwel dagelijks inzetten om de laatste ontwikkelingen op het gebied van behandeling van psoriasis bij te houden en patiënten hierover te informeren.

“Zie je mij of zie je mijn psoriasis?”

Een jaar eerder waren zij begonnen met de campagne “Zie je mij, of zie je mijn psoriasis?”. Deze campagne is bedoeld om bewustwording rondom psoriasis te creëren, zodat ook het bredere publiek weet wat deze aandoening inhoudt.
Dit wordt vorm gegeven in de vorm van een interview en een fotoshoot voor het ondersteunende beeldmateriaal.
Vorig jaar fotografeerde Patricia Steur een aantal psoriasispatiënten en deze keer mocht ik een dag lang psoriasispatiënten fotograferen in mijn fotostudio.

Gedurende deze dag heb ik meerdere dames gefotografeerd (een fotoshoot bleek vrouwen wat meer aan te spreken dan mannen) en hen op hun mooist gefotografeerd.

Tijdens de fotoshoot ben ik uiteraard uitgebreid in gesprek met de modellen en hun verhalen hebben een diepe indruk op mij gemaakt.
Al met al een prachtige, dankbare klus om te doen en een dag om met veel plezier op terug te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *