4 redenen waarom een professionele portretfoto altijd een goed idee is.

Een professionele portretfoto. Waarom zou je die in vredesnaam laten maken? Met je telefoon kun je ook een prima foto maken en wie kijkt er nou eigenlijk naar?
In dit artikel geef ik je 4 redenen om hier nog eens over na te denken.

Professioneel voor de dag komen.

De belangrijkste reden om een goede zakelijke portretfoto te hebben is professionaliteit. Of je nu alleen je foto op LinkedIn gebruikt of op je website, folders etc. Met een professionele portretfoto kom je een stuk professioneler over dan met je vakantiefoto.

Ben je aan het solliciteren? Reken maar dat jouw profiel op social media wordt bekeken! Het is dus niet alleen raadzaam om op LinkedIn een goede zakelijke portretfoto te plaatsen, maar ook op andere social media is het aan te raden een enigszins normale foto te plaatsen.

Voorbereid op het onverwachte.

Vrijwel dagelijks worden er in het nieuws experts gevraagd om een toelichting te geven op bepaalde onderwerpen. In veel gevallen gebeurt dat telefonisch en wordt er een portretfoto van de expert in kwestie getoond. De foto wordt vaak “even” van het LinkedInprofiel geplukt en dat levert soms tenenkrommende taferelen op, omdat de expert een waardeloze profielfoto heeft.
Zorg er dus voor dat je bent voorbereid op het onverwachte, want voor je het weet ben JIJ de expert en juist dan wil je professioneel over komen.

Dating

In mijn studio en op locatie maak ik veel portretfoto’s. Vaak zakelijk, maar ook vaak voor andere doeleinden.
Steeds vaker krijg ik klanten over de vloer, die niet alleen zakelijk goed voor de dag willen komen, maar ook een serie goede foto’s willen hebben voor hun datingprofiel.
In 1995 werd de eerste datingsite gestart en aanvankelijk vonden veel mensen het maar vreemd om online te daten. Inmiddels is online daten de gewoonste zaak van de wereld, maar als je ècht wilt opvallen doe je dat uiteraard met je mooiste foto’s.

Op de kist

Je denkt er liever niet aan, maar bij de meeste uitvaarten wordt er een foto van de overledene op de kist gezet of op een andere manier getoond.
Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel gebeuren en vaak blijkt er geen goede of geschikte foto te zijn. De afgelopen jaren heb ik regelmatig het verzoek gekregen om personen uit eerder gemaakte familiefoto’s te knippen, zodat de nabestaanden nog een mooie foto van hun dierbare hadden. Ook maak ik met enige regelmaat portretten van wie van tevoren al duidelijk is dat hun einde nabij is.
Deze portretfoto’s vormen vaak één van de meest dierbare herinneringen aan de overledene. Als portretfotograaf ben ik ervan overtuigd dat iedereen een mooie portretfoto moet hebben. Niet alleen professioneel, maar ook privé.
Een goed portret is een waardevolle herinnering en verveelt nooit. Kiekjes zijn er genoeg, maar van goede portretfoto’s zijn er altijd te weinig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *