Bedrijfsfotograaf voor Industriële Fotografie

 

Bedrijfsfotograaf voor de bouwsector

Als bedrijfsfotograaf kom ik op de meest uiteenlopende plekken en dat is wat mijn vak zo leuk maakt. Sta ik op maandag in een advocatenkantoor te fotograferen, de volgende dag sta ik met mijn werkschoenen in de blubber om de het storten van een betonvloer te fotograferen.

Onlangs fotografeerde ik voor de Cock Betonbouw een interessant proces: Het storten van een enorme betonvloer van een in aanbouw zijnde appartementencomplex.
Hiervan moesten bedrijfsfoto’s gemaakt worden, waarbij de omvang van het project goed in beeld kwam. Van de uitvoerder op locatie kreeg ik carte blanche en mocht ik overal op en in klimmen (mits ik mij uiteraard hield aan de veiligheidseisen) om een goede bedrijfsfoto’s te maken.

Timing

Gedurende de dag zouden er ongeveer 150 cementwagens hun lading lossen. Het storten, verdelen, laten uitharden en vlinderen van betonvloeren is een klus, die aan een strak tijdsschema is gebonden.
Vlinderen is het afwerken van de betonvloer in de uithardingsfase van het beton, dus als er nog net op de betonvloer kan worden gelopen.
Wordt er te lang gewacht, dan is het beton te hard en kan er niet gevlinderd worden.
Timing is dus cruciaal en dat geldt ook voor mij als bedrijfsfotograaf.
Bij een project als dit wil ik graag alle stappen in het proces op zo’n mooi mogelijke manier fotograferen en dat betekent dat je moet proberen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn.

Bedrijfsfotografie vanaf grote hoogte.

Aangezien ik mij volledig vrij kon bewegen over de bouwplaats en er twee hijskranen aanwezig waren, kon ik vanaf de kraan te gekke overzichtsfoto’s maken.
Ik kan me voorstellen dat dit voor personen met hoogtevrees geen pretje is, aangezien ik alleen via een trap de 50 meter hoge kraan kon beklimmen. Het resultaat mag er in ieder geval wel zijn!

Op zoek naar een bedrijfsfotograaf?

Ook geïnteresseerd in mijn bedrijfsfotografie? In mijn portfolio bedrijfsfotografie krijgt u een indruk van mijn werk. Neem gerust contact op bij vragen en ik bespreek graag alle mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *