Fotografie infrastructuur werkzaamheden

Bedrijfsfotografie Hoveniersbedrijf

Bedrijfsfotografie hoveniersbedrijf

Dat ik met mijn bedrijfsfotografie op veel verschillende plekken kom, heb ik al vaker geschreven. De afgelopen jaren heb al voor heel wat interessante organisaties de bedrijfsfotografie mogen verzorgen.
De leukste bedrijfsfoto’s zijn toch de foto’s, waarin meteen duidelijk is wat het bedrijf doet. Zo heb ik een lijstje van bedrijfstakken, waarvoor ik graag de bedrijfsfotografie zou willen verzorgen.
Naast onder andere een hoefsmit, glasblazer en bikinimodel (voel je vrij om contact op te nemen als je hiervoor op zoek bent naar goede fotografie!) stond een hoveniersbedrijf ook op het lijstje.
Onlangs werd ik gebeld door Gerben Prins van Route Royaal Marketing of ik interesse had in het verzorgen van de bedrijfsfotografie van de Graaff Tuin en Landschap in Lekkerkerk.
Het mag duidelijk zijn dat ik hier niet lang over hoefde na te denken en samen met Gerben heb ik een fotografieplan uitgewerkt om de werkzaamheden van de Graaff zou aantrekkelijk mogelijk in beeld te brengen.

Bedrijfsfoto’s hoveniers- en infrawerkzaamheden

Niet alleen is de Graaf een hoveniersbedrijf, maar zij verzorgen ook veel infrastructurele werkzaamheden, zoals dijkonderhoud en het plaatsen van damwanden.
Deze twee elementen, de hovenierswerkzaamheden en de infrawerkzaamheden, moesten worden gefotografeerd en de bedrijfsfoto’s moeten uiteindelijk de eye-catchers van de nieuwe website worden.

Het mooiste licht voor bedrijfsfotografie

Vroeg in de ochtend en laat in middag is het licht vaak het mooist. Daarom besloten we om al om 06:00 uur in de ochtend te gaan fotograferen, zodat we gebruik konden maken van het warme ochtendlicht.

Naarmate de dag vordert en de zon hoger gaat staan, wordt het licht harder met knetterharde schaduwen tot gevolg.
Om deze schaduwen zo veel mogelijk op te lichten, heb ik een zware draagbare flitser meegenomen die krachtig genoeg is om zelfs in de meest felle zon nog prima de schaduwen (gedeeltelijk) weet weg te fitsen.

Door in de nabewerking vervolgens gebruik te maken van een warm filter met hier en daar wat extra toegevoegde zonnestralen, hebben we een consistent warm beeld weten te creëren met een mooi contrast als gevolg van het gebruik van hard zonlicht en hard flitslicht.

Bedrijfsfoto’s maken voor een hoveniersbedrijf kan ik van mijn bucketlist schrappen, maar als de gelegenheid zich weer aandoet grijp ik zeker mijn kans!

Op zoek naar een bedrijfsfotograaf?

Ook geïnteresseerd in mijn bedrijfsfotografie? In mijn portfolio bedrijfsfotografie krijgt u een indruk van mijn werk. Neem gerust contact op bij vragen en ik bespreek graag alle mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *