Bedrijfsfotografie op hoog niveau

Bedrijfsfotografie op hoog niveau

Als bedrijfsfotograaf wil ik mijn klanten beelden van het hoogst mogelijke niveau leveren. Door telkens op zoek te gaan naar verrassende standpunten, interessante composities en natuurlijk door mijzelf verder te ontwikkelen. Naar mijn mening is de dag dat je stopt met het nastreven van het hoogste niveau is de dag dat je op zoek kunt gaan naar een andere baan, dus ben ik nooit uitgeleerd als het over mijn ontwikkeling als bedrijfsfotograaf gaat.

En zo komen er soms opdrachten op je pad, waarbij je niet alleen het hoogste niveau van kwaliteit wilt leveren, maar je je ook letterlijk op een hoog niveau bevindt.

Onlangs belde Remco van Carnero me met de vraag of ik interesse had om de bedrijfsfotografie te verzorgen voor Cazdak Dakbedekkingen. Een opdracht waarvoor je geen hoogtevrees moet hebben, aangezien hun werk zich voornamelijk op daken afspeelt.
Van hoogtevrees heb ik geen last en ik vind het te gek om weer nieuwe bedrijfstakken te ontdekken (voor dakbedekkers had ik nog niet eerder de bedrijfsfotografie verzorgd) hoefde ik daar niet al te lang over na te denken. De afspraken waren snel gemaakt en vervolgens ben ik twee dagen langs verschillende projecten in de regio Rotterdam gereden om bedrijfsfoto’s te maken van de werkzaamheden van Cazdak. Voor deze opdracht was het de bedoeling om de medewerkers van het bedrijf te fotograferen, terwijl zij bezig waren met hun werkzaamheden. Hiervoor is het belangrijk dat zij goed uitgelicht worden.
Hoewel natuurlijk licht heel mooi kan zijn, is het niet altijd even goed bruikbaar om je onderwerp uit te lichten en is het gebruik van flitslicht op locatie noodzakelijk. Als je dan ook nog een strakblauwe lucht hebt en een stralende zon, dan heb je ook nog eens krachtig licht nodig. Dat licht kun je alleen maar creëren met zware flitsers, die allemaal het dak op moeten worden getild.
De luxe van een lift was er helaas niet bij, dus was het stevig aanpoten om alle apparatuur naar boven te sjouwen. Maar zonder het gebruik van flitsers op locatie waren de beelden een stuk minder spectaculair en zou het resultaat niet zijn wat het nu is: Bedrijfsfoto’s van hoog niveau.

Geïnteresseerd in mijn bedrijfsfotografie?

Emiel Lops fotografie is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie en zakelijke portretfotografie in de regio Rotterdam en daarbuiten.

Ook geïnteresseerd in het aanleggen van een beeldbank met pakkende bedrijfsfoto’s? Neem gerust contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *